Крим – мій: де шукати автентичну кухню у Києві

Ми сумували за теплим літнім сонечком та щасливими днями на березі Чорного моря. Кілька років тому, достатньо було дочекатися літа, а тепер…

Конфлікт на півдні та сході, хоч і лишив нас частини автентичної культури, він не лишив нас сили духу. Кyiv-trend.in.ua знайшов атмосферні заклади, де можна відчути душу українського Криму. 

Якщо будете гуляти центром, то точно помітите на Майдані Незалежності – Qirim. Химерна назва – автентичне написання півострову кримськотатарською мовою. Тут можна знайти традиційні страви, як-от шурпи, тавук, чебурек. 

Девіз закладу: “Я вдома”, і дійсно, атмосфера досить домашня. Тут затишно прикрасили все деревиною, а у залі панує м’яке освітлення, що допомагає розслабитися. 

Ще один колоритний заклад з характерною назвою – «Софра». Зараз важко згадати, що саме означає назва, але історію закладу тут знає вся команда ресторану: переселенці з Криму приїхали до столиці і вирішили розпочати свою власну справу. Вирішили спробувати себе у торгівлі і відкрили маленький кіоск, де продавали чебуреки. Містяни настільки полюбили цю просту страву за справжнім кримським рецептом, що проміняли всі найближчі кафе на чебуречну. 

Подивившись на такий ажіотаж, власники вирішили ризикнути та відкрити свій повноцінний ресторан. Єдине, що лишилося незмінним – це назви страв кримськотатарською та чебуреки. До речі, автентично вони називають “Чий-берьок”. 

Ще один заклад, Takava Coffee-Buffet, також відкрив кримчанин. Власник кафе – чоловік Джамали. 

Інтер’єр кав’ярні сучасна інтерпретація східних мотивів. Мабуть, так, як передав сутність сучасної церемонії у дизайні Бекір Сулейманов, мав би виглядати зараз Крим, як би не був окупований. Тут для вас буде готувати каву один з кращих бариста Дмитро Леник, а у кожну нову пору року можна скуштувати спеціальне оновлене авторське меню.

Comments

.,.,.,.